Anavryta Hockey Club Blog

Ο ιδρώτας μας στο γήπεδο, τα λόγια μας …εδώ.

ΟΙ δικές μου σκέψεις…

Αγαπητοί συμπαίκτες,

Θα ήθελα να γράψω κι εγώ τώρα μερικά πράγματα για τον προηγούμενο αγώνα αλλά και την φετινή μας πορεία στο πρωτάθλημα.

Στον τελευταίο αγώνα θα μπορούσαμε όλοι να είχαμε αποδόσει καλύτερα. Ο λόγος για τον οποίο κάναμε τέτοια εμφάνιση ήταν η υπερβολική αυτοπεποίθηση με την οποία μπήκαμε στον αγώνα ξεχνόντας μερικά πράγματα που κουβαλάμε σαν μειονεκτήματα στην Ομάδα και θεωρούμε ότι αυτά μπορούν να εξαλιφθούν μόνο με την καλή μας θέληση.

Δεν μπορεί κανείς να πιέσει τον άλλο να κάνει κάτι που δεν θέλει. Ο λόγος για τον οποίο πολλοί παίκτες δεν έρχονται σε προπονήσεις είναι γιατί δεν προλαβαίνουνε, οι ώρες δεν βολεύουν ή απλώς υπάρχουν δικαίως άλλες προτεραιότητες που δεν τους επιτρέπουν να εμφανίζονται στις προπονήσεις. Αυτό δεν είναι κατακριτέο. Είναι δεδομένο. Σαν αποτέλεσμα, είναι οι ίδιοι παίκτες που εμφανίζονται στις προπονήσεις και παραπονιούνται για την απουσία των υπολοίπων. Αυτό δεν συνηστά ομαδική προπόνηση αλλά πολλές ατομικές προπονήσεις.

Στην Ομάδα έχουν μπεί πολλοί καινούργιοι νέοι παίκτες που ακόμα ψάχνουν να βρούν την θέση τους μέσα στο γήπεδο. Δεν έχουν μεγάλη εμπειρία αλλά βελτιώνονται μέρα με την ημέρα. Είναι τόσοι όμως που έχουν προκληθεί τα εξής φαινόμενα. Πρώτον, οι υπόλοιποι παίκτες είχαμε υπερβολικές προσδοκίες από την ομάδα δεδομένου ότι έχουμε νέο ικανό αίμα και περιμέναμε αυτό να φανεί αυτομάτως μέσα στο παιχνίδι. Δεύτερον, δεν αφήνουμε τους παίκτες αυτούς να κάνουν ελεύθερα τα λάθη τους και δεν τους μιλάμε ψύχραιμα για αυτά. Ως εκ τούτου τελειώνει ο αγώνας και δεν έχουμε δόσει πολύτιμες συμβουλές σε όλους αυτούς τους παίκτες. Κάτι το οποίο στο χόκευ είναι πολύ σημαντικό.

Το κλίμα που υπάρχει στην Ομάδα, υπάρχει γιατί ο πατέρας μου από την πρώτη ημέρα ήταν ταγμένος στο να τιμά κάθε παίκτη που άφηνε τις δουλειές του για να έρθει στο γήπεδο και έδινε τον ίδιο χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες. Επίσης κοίταζε με θετικό τρόπο τόσο το παιχνίδι, όσο και την έκβασή του και έτσι στο τέλος, υπήρχαν πάντοτε χαμόγελα μετά την πίκρα μίας ήττας αντί για δηλητήριο. Εν τέλει είχαμε μέχρι και πέρυσι κατακτήσει μερικούς στόχους που τώρα φαίνεται να έχουμε ξεχάσει (και πρώτα εγώ).

Μέχρι πέρυσι, είχαμε κατακτήσει την ανάπτυξη του παιχνιδιού μέχρι τα 25 της αντίπαλης ομάδας και ερχόντουσαν στελέχη από όλες ομάδες να θαυμάσουν ακριβώς αυτό. Τώρα, βάλαμε το πάθος μας στην θέση της λογικής και πιέζουμε την ομάδα να κάνει πράγματα που δεν είναι έτοιμη.

Έχει αναφερθεί κάτι στο οποίο θα απαντήσω τώρα.

Κατηγορήθηκα πως δεν θέλω τόσο την νίκη όσο η ομάδα να παίζει ωραίο χόκευ. Είναι αλήθεια. Αυτό συμβαίνει διότι για να νικήσει μία ομάδα, πρέπει να παίξει ωραίο χόκευ. Δηλαδή η μπάλλα πρέπει να κυκλοφορεί, να γίνονται σωστές πάσες, να υπάρχει αλληλουποστήριξη κλπ.  Θα επιστρέψουμε σε αυτό το πνεύμα.

Οι καινούργιοι παίκτες μας αξίζουν συγχαρητήρια επειδή κάνουν το καλύτερο δυνατό μέσα στο γήπεδο. Ο Μιχαήλ έχει κάνει άλματα βελτίωσης και το δείχνει προσφέροντας με πάθος μέσα στο παιχνίδι. Ο Παναγιώτης τα δίνει όλα μέσα στο γήπεδο και είναι από τους λίγους ψύχραιμους. Ο Δαμιανός ο οποίος είναι τέρας ψυχραιμίας, μας έλλειψε στην κεντρική γραμμή στο προηγούμενο παιχνίδι.  Ο Αγγελής ο οποίος έχει μια ξεχωριστή ωριμότητα και σκέψη η οποία πρέπει να καλλιεργηθεί. Νομίζαμε πως η μπάλλα θα έφτανε εύκολα μέσα στην αντίπαλλη περιοχή, δεν θέλαμε να πιστεψουμε μέσα στο παιχνίδι πως κάτι τέτοιο ήταν δύσκολο και έτσι χάσαμε όλοι μας την ψυχραιμία μας και δεν κάναμε τις απαραίτητες αλλαγές έτσι ώστε να ενισχυθεί το κέντρο. Σφάλμα.

Αισθάνθηκα ντροπή διότι πολλοί παίκτες ήρθαν στην Ομάδα μας επειδή βλέπανε ότι παίζαμε ήρεμα χωρίς φωνές και εγώ προσωπικά και ηλιθίως, ούρλιαζα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ίσως να χρειαζόμουνα τον Μίμη μέσα στην Ομάδα να μου πεί «Ηρέμησε ρε!!!». Σας ζητώ συγνώμη για αυτό. Άλλο να δίνει οδηγίες κανείς και άλλο να ουρλιάζει. Ας βγάζουμε όλη αυτή την ορμή παίζοντας και όχι ουρλιάζοντας.

Όσο για την δραστηριότητες εκτός χόκεϊ, τώρα που δουλεύει σαν το σκυλί και ο Κώστας και ο Αντρέας, μας λείπει η καρδιά των εξωγηπεδικών δραστηριοτήτων στην Ομάδα. Προτείνω να πηγαίνουμε όλοι μια φορά την εβδομάδα στο σπίτι του Σπύρου και να κοιμόμαστε εκεί το βράδυ. ε;

Όσοι παίκτες έρχονται, θα παίζουν διότι αυτό σημαίνει Ανάβρυτα, χόκευ, κοινωνικό παιχνίδι και ερασιτεχνισμός. Όλοι μπαίνουν στο παιχνίδι για την νίκη έτσι και αλλιώς.

Θα επιστρέψουμε στο όμορφο χόκευ που παίζαμε και θα αγκαλιάζουμε τα λάθη των παικτών μας δίνοντας συμβουλές ο ένας στον άλλο όπως κάναμε πάντα.

θα πεισμώσουμε στην επανάκτηση της αυτοκυριαρχίας μας και της κεντρικής γραμμής και ότι γίνει μπροστά στην αντίπαλλη εστία, θα είναι αποτέλεσμα αυτής της υπεροχής.

Θα ξεχάσουμε πάλι την διαιτησία η οποία είναι αναπόφευκτη και θα εστιάσουμε στην απόδοσή μας.

Θα κάνουμε το πάν (και εγώ πρώτος) να μην επιφορτίζουμε την ομάδα με τα νεύρα μας και θα συγκρατούμε ο ένας τον άλλο για να μήν χάνουμε την ψυχραιμία μας.

Όλα αυτά θα γίνουν για τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος και για όλους τους αγώνες στο μέλλον.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας. (και συγνώμη για τα ορθογραφικά λάθη)

Advertisements

Φεβρουαρίου 26, 2009 - Posted by | Uncategorized

1 σχόλιο »

  1. ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 10:00 ΑΝΑΒΡΥΤΑ vs ΥΜΗΤΤΟΣ

    Με τις μεγάλες ομάδες δείχνουμε τον καλό μας εαυτό. Θα παίξουμε το παιχνίδι μας. Man to man πίσω….ευθύβολες πάσες στο κέντρο….συνεχής κίνηση όλον των παιχτών ….κράτημα της μπάλας όσο γίνεται πιο πολύ στην κατοχή μας…..όχι πούλημα στη μπάλα…..ο Υμηττός συνεχίζει να ειναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος…. δεν περνάει η μπάλλα κάτω από τα πόδια τους….δεν είναι καλοί σύμβουλοι το «ίσως» και το «πιθανόν». Μπροστά έχουμε όσες πιθανότητες έχουν και εκείνοι. Έχουμε και οι δύο δυνατούς τεματοφύλακες. Κατά μέτωπο hit δεν περνάει η μπάλα. Μόνο από γρήγορη μεταβίβαση και deflection μπαίνει goal.
    Θα κάνουμε στήσιμο για νίκη.
    Πάμε παιδιά , θα τα καταφέρουμε.

    Σχόλιο από ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΜΥΤΙΝΟΣ | Μαρτίου 3, 2009


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: